Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Při první veřejné audienci po půl roce se papež modlil za Libanon

Ze světa

Při první veřejné audienci po půl roce se papež modlil za Libanon

ČTK / 5. 9. 2020 15:51

Po půlroční přestávce vynucené pandemií covidu-19 se ve středu ve Vatikánu konala první generální audience papeže za přítomnosti věřících. Usmívající se papež František na ní vyjádřil radost, že se po půlročním virtuálním vysílání audiencí přes internet opět vidí s věřícími tváří v tvář. Papež také připomněl tragickou explozi v Bejrútu z počátku srpna.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka požehnal kontrarozvědce BIS a jejímu praporu

ČTK / 5. 9. 2020 15:42

Kardinál Duka požehnal kontrarozvědce BIS a jejímu praporu Kardinál Dominik Duka ve středu slavnostně požehnal Bezpečnostní informační službě (BIS) a jejímu praporu. Kontrarozvědka o tom informovala na svých webových stránkách. Duka popřál přítomným důstojníkům, aby vytrvali ve své službě a obstáli ve všech zkouškách. Ředitel BIS Michal Koudelka uvedl, že v setkání vidí řadu symbolů a jedním z nich je, že církvi stejně jako tajné službě leží na srdci osud ČR.

Domácí zpravodajství

Věšení vlajky na mariánský sloup s "nebinární Madonou" přerušili strážníci

ČTK / 5. 9. 2020 9:56

Věšení vlajky na mariánský sloup s Středeční happening několika aktivistů u Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze přerušili strážníci městské policie. Akce, jejíž součástí byla modlitba a vyvěšení "vlajky s nebinární Madonou" na balustrádu sloupu, podle policie neměla povolení. Umělkyně Darina Alster chtěla happeningem upozornit na útlak, kterému čelí LGBTQ (lesby, gayové, bisexuálové, transgender a queer osoby) a ekologičtí aktivisté.

Domácí zpravodajství

Česká biskupská konference se distancovala od vyjádření Hany Lipovské

Vlastní zpráva / 1. 9. 2020 15:45

Česká biskupská konference se distancovala od vyjádření Hany Lipovské Česká biskupská konference (ČBK) se neztotožňuje s vyjádřením Hany Lipovské v rozhovoru, jak ho zveřejnil Týdeník HROT, ohledně postojů k Evropské unii. Podle biskupů se jedná o osobní názory paní Lipovské a práci redaktorů, ne o postoj České biskupské konference.

Ze světa

Berlín prohrál spor o zákaz vyučování s šátkem na hlavě

ČTK / 1. 9. 2020 15:21

Berlín prohrál spor o zákaz vyučování s šátkem na hlavě Německý nejvyšší pracovní soud v Erfurtu koncem srpna rozhodl, že berlínský zákon, který mimo jiné zakazuje učitelkám nosit šátky při vyučování, odporuje ústavě a je diskriminační. Soud se tak postavil za žalující muslimskou učitelku, která napadla takzvaný zákon o neutralitě.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)