Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František přijal rezignaci Petra Esterky, pomocného biskupa brněnského

Domácí zpravodajství

Papež František přijal rezignaci Petra Esterky, pomocného biskupa brněnského

ČTK / 10. 12. 2013 12:47

Papež František před několika dny přijal rezignaci biskupa Petra Esterky, který měl na starosti české katolíky v zámoří. Podal ji v souladu s kanonickým právem už v roce 2010, kdy oslavil 75. narozeniny.

Domácí zpravodajství

Olomoucké arcibiskupství žádá o vrácení zámku v Kroměříži. Změny v provozu neplánuje

Ado.cz / 10. 12. 2013 12:32

Olomoucké arcibiskupství žádá o vrácení zámku v Kroměříži. Změny v provozu neplánuje Arcibiskupství olomoucké podá v nejbližších dnech v rámci procesu tzv. majetkového narovnání, označovaného nepřesně jako „církevní restituce“, výzvu k vydání Arcibiskupského zámku v Kroměříži. Jeho případné navrácení původnímu majiteli ovšem nemá narušit dosavadní výbornou spolupráci s Národním památkovým ústavem – arcibiskupství naopak předpokládá, že NPÚ bude objekty nadále spravovat a současná spolupráce bude úspěšně pokračovat.

Domácí zpravodajství

Vyšla kniha rozhovorů s Martinem C. Putnou Vždycky v menšině

Vlastní zpráva / 9. 12. 2013 21:25

Vyšla kniha rozhovorů s Martinem C. Putnou Vždycky v menšině Nakladatelství Portál vydalo knihu rozhovorů s Martinem C. Putnou. Aktuálním podnětem ke vzniku knihy byl spor o Putnovu profesuru, který proběhl na jaře. Hlavním tématem knihy však není rozebírání tehdejšího sporu s Milošem Zemanem, ale přehled témat, kterými se M. C. Putna během své dosavadní dráhy odborně zabýval.

Domácí zpravodajství

Zeman a Duka spolu půjdou na koncert pro pacienty hospiců

ČTK / 9. 12. 2013 19:20

Zeman a Duka spolu půjdou na koncert pro pacienty hospiců Prezident Miloš Zeman a kardinál Dominik Duka společně navštíví vánoční koncert pro pacienty hospiců, který se bude konat 22. prosince v katedrále sv. Víta. Hovořili o tom spolu na dnešní schůzce na Hradě, řekl na dotaz ČTK prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Domácí zpravodajství

ČSSD a ANO navrhnou církvím příští týden několik variant změn majetkového vyrovnání

ČTK / 9. 12. 2013 15:32

ČSSD a ANO navrhnou církvím příští týden několik variant změn majetkového vyrovnání Sociální demokraté a hnutí ANO přijdou na jednání se zástupci církví v příštím týdnu s několika variantami změn majetkového vyrovnání. Očekávají, že vlastní návrh představí i církve a náboženské společnosti. ČTK to dnes řekla místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková. Schůzka by se podle ní měla uskutečnit 17., nebo 19. prosince, o místě se ještě jedná. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)