Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vánoční strom z bavorsko-českého pohraničí se ve Vatikánu postaral o rozruch

Ze světa

Vánoční strom z bavorsko-českého pohraničí se ve Vatikánu postaral o rozruch

ČTK / 6. 12. 2013 11:49

Vánoční strom, který stojí od čtvrtka na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu, se v papežském státě postaral o lehký zmatek. Podle německého listu Bild to způsobil fakt, že strom pro papeže Františka již najednou není z bavorských lesů, ale z České republiky. Pátrání po původu stromu se věnovala i rozhlasová stanice Radio Vaticana. Nejčtenější německý deník v souvislosti s hraničním přetahováním s nadsázkou poznamenal, že po svátcích už bude jedno, odkud strom je, neboť z něj budou dřevěné hračky s cedulkou Made in Italy (Vyrobeno v Itálii). 

Ze světa

Dalajlama vyjádřil obdiv k zesnulému Nelsonu Mandelovi

ČTK / 6. 12. 2013 9:09

Dalajlama vyjádřil obdiv k zesnulému Nelsonu Mandelovi Tibetský duchovní vůdce dalajlama v Nelsonu Mandelovi, jenž ve včera zemřel, ztratil "drahého přítele". V dopise zaslaném Mandelově rodině označil bývalého jihoafrického prezidenta označil za "člověka odvahy, zásad a nesporné integrity". 

Ze světa

Bývalý kněz se ožení s dcerou papežovy poradkyně

ČTK / 6. 12. 2013 8:56

Americký kněz Thomas Williams z římskokatolického řádu Legionáři Kristovi (LC) se o víkendu ožení s dcerou bývalé velvyslankyně USA ve Vatikánu a papežovy poradkyně Mary Ann Glendonové. Informovala o tom agentura AP. Williams má se svou nastávající Elizabeth Levovou dítě. 

Ze světa

Italské muzeum voskových figurín vytvoří sochu papeže Františka

ČTK / 6. 12. 2013 8:50

Italské muzeum voskových figurín vytvoří sochu papeže Františka Devět měsíců od svého zvolení papežem získá hlava katolické církve svou vlastní sochu v jediném muzeu voskových figurín v Itálii. Římské muzeum, který bylo otevřeno již v roce 1958, sochu poprvé vystaví tuto neděli 8. prosince, uvedla agentura ANSA. Na jejím vytvoření pracovali tři umělci celé dva měsíce a potřebovali k tomu sedm kilogramů hlíny a stejné množství silikonu. 

Ze světa

Obama označil papeže Františka za "cituplného posla míru a spravedlnosti"

ČTK / 6. 12. 2013 8:45

Obama označil papeže Františka za Americký prezident Barack Obama označil papeže Františka za "cituplného posla míru a spravedlnosti". Mocí svého úřadu se snaží lidem připomínat jejich povinnosti vůči ostatním a budoucím generacím, řekl ve čtvrtek šéf Bílého domu v rozhovoru pro televizní stanici MSNBC. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)