Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Rusové poškodili další památník holokaustu na Ukrajině

Ze světa

Rusové poškodili další památník holokaustu na Ukrajině

ČTK / 29. 3. 2022 0:27

Ruské jednotky poškodily již druhý památník obětem holokaustu na Ukrajině. Dělostřelecká palba poškodila pomník v podobě menory při vstupu do památníku v rokli Drobickij Jar. Za druhé světové války zde nacisté zavraždili podle odhadů asi 15.000 až 20.000 Židů z Charkova na východě Ukrajiny.

Ze světa

Papež zasvětil Rusko a Ukrajinu Panně Marii, válku označil za barbarskou a znesvěcující

ČTK, vaticannews / 28. 3. 2022 1:52

Papež zasvětil Rusko a Ukrajinu Panně Marii, válku označil za barbarskou a znesvěcující Za "barbarskou a znesvěcující" označil dnes papež František válku na Ukrajině. "Každá válka je porážkou pro nás všechny," řekl František, který se k válce zahájené Ruskem před více než měsícem vyjadřuje opakovaně. 

Ze světa

Papež kritizoval navyšování výdajů na zbrojení a šachovnicové vidění světa

ČTK, vaticannews.va / 25. 3. 2022 1:33

Papež kritizoval navyšování výdajů na zbrojení a šachovnicové vidění světa Papež František dnes nepřímo kritizoval závazek zemí Severoatlantické aliance zvýšit své výdaje na obranu. Označil to za "šílenství", i když NATO přímo nejmenoval. Řešením současné situace vyvolané ruskou invazí na Ukrajinu nejsou podle papeže zbraně ani více sankcí či vojenských aliancí, ale jiný přístup k vládnutí a k definování mezinárodních vztahů.

Ze světa

Kardinál Reinhard Marx se setkal s oběťmi sexuálního zneužívání

Vlastní zpráva / 24. 3. 2022 10:42

Kardinál Reinhard Marx se setkal s oběťmi sexuálního zneužívání Dva měsíce poté, co byla publikovaná zpráva o výsledcích šetření ohledně sexuálního zneužívání v mnichovské arcidiecézi, se mnichovský arcibiskup kardinál Reinhard Marx setkal s oběťmi. Setkání se uskutečnilo na neutrální půdě v malém divadelním sále na Lenbachplatz v Mnichově. Pro mnohé oběti je totiž církevní půda natolik nepřijatelná, že nepřichází v úvahu, aby vstoupili na církevní půdu.

Domácí zpravodajství

Po knize rozhovoru se ženou vysvěcenou na kněze vychází další publikace o ženách v církvi

ČTK / 24. 3. 2022 9:32

Po knize rozhovoru se ženou vysvěcenou na kněze vychází další publikace o ženách v církvi Aktuální úvahy nad ženskou spiritualitou a velkými ženami církve přínáší nová kniha salesiána a kněze Zdeňka Jančaříka vydaná pod názvem Žena ať v církvi promluví. Po knize rozhovorů Ty jsi kněz navěky s Ludmilou Javorovou přichází Zdeněk Jančařík s inspirativními příběhy velkých žen církve. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)