Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Návštěva papeže na Maltě připomene také znečištění Středozemního moře

Ze světa

Návštěva papeže na Maltě připomene také znečištění Středozemního moře

ČTK / 31. 3. 2022 23:39

Návštěva papeže Františka na Maltě, která se uskuteční v sobotu a neděli, připomene také znečištění Středozemního moře. Pavilón, ve kterém se papež setká s migranty, totiž ozdobí stovky plastových láhví. Hlavní tématem návštěvy, podobně jako při řadě papežových předchozích cest, však bude migrace.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka předsedal bohoslužbě za zesnulou Madeleine Albrightovou

ČTK, red. / 31. 3. 2022 12:11

Kardinál Duka předsedal bohoslužbě za zesnulou Madeleine Albrightovou Zádušní liturgii za zesnulou americkou političku českého původu Madeleine Albrightovou včera předsedal ve svatovítské katedrále pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Bývalá americká ministryně zahraničí zemřela minulý týden ve věku 84 let.

Ze světa

Královna Alžběta II. se zúčastnila liturgie na počest prince Philipa

ČTK / 29. 3. 2022 21:04

Královna Alžběta II. se zúčastnila liturgie na počest prince Philipa Britská královna Alžběta II. se dnes spolu s dalšími členy královské rodiny se zúčastnila liturgie ve Westminsterském opatství na počest prince Philipa. Manžel britské panovnice zemřel loni v dubnu. Televizní záběry ukázaly 95letou královnu, jak o holi vstupuje do Westminsterského opatství po boku svého syna, prince Andrewa. Poté se od něj oddělila, aby sama došla na své místo.

Ze světa

Rusové poškodili další památník holokaustu na Ukrajině

ČTK / 29. 3. 2022 0:27

Rusové poškodili další památník holokaustu na Ukrajině Ruské jednotky poškodily již druhý památník obětem holokaustu na Ukrajině. Dělostřelecká palba poškodila pomník v podobě menory při vstupu do památníku v rokli Drobickij Jar. Za druhé světové války zde nacisté zavraždili podle odhadů asi 15.000 až 20.000 Židů z Charkova na východě Ukrajiny.

Ze světa

Papež zasvětil Rusko a Ukrajinu Panně Marii, válku označil za barbarskou a znesvěcující

ČTK, vaticannews / 28. 3. 2022 1:52

Papež zasvětil Rusko a Ukrajinu Panně Marii, válku označil za barbarskou a znesvěcující Za "barbarskou a znesvěcující" označil dnes papež František válku na Ukrajině. "Každá válka je porážkou pro nás všechny," řekl František, který se k válce zahájené Ruskem před více než měsícem vyjadřuje opakovaně. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)