Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Prahou projde procesí s palladiem, předznamená svátek sv. Václava

Domácí zpravodajství

Prahou projde procesí s palladiem, předznamená svátek sv. Václava

ČTK, red. / 27. 9. 2017 8:58

V předvečer státního svátku svatého Václava dnes projde Prahou procesí s kopií palladia země české, obrázkem Staroboleslavské madony, který je po staletí jedním ze symbolů české státnosti. Procesí předznamená čtvrteční Národní svatováclavskou pouť ve Staré Boleslavi, která se tradičně koná u příležitosti svátku svatého Václava. Po bohoslužbě na Pražském hradě projde průvod městem a zastaví se v několika kostelích, ale i třeba v Poslanecké sněmovně.

Ze světa

Židovské organizace se tvrdě vymezily vůči protiimigrační AfD

ČTK / 26. 9. 2017 10:49

Židovské organizace se tvrdě vymezily vůči protiimigrační AfD Několik židovských organizací se  tvrdě vymezilo vůči protiimigrační a protiislámské Alternativě pro Německo (AfD), která se v nedělních volbách poprvé dostala do Spolkového sněmu, kde bude třetí nejsilnější formací. V hlasování získala podle prognóz kolem 13 procent hlasů.

Ze světa

Radikální indiáni vypálili na jihu Chile tři kostely

ČTK / 26. 9. 2017 10:33

Radikální indiáni vypálili na jihu Chile tři kostely Dva katolické a jeden protestantský kostel zapálili minulý týden radikálové z indiánského kmene Mapuče, kteří se s vládou přou o právo na půdu svých předků. Policie sice pachatele nezadržela, o vině domorodců však podle ní svědčí vzkazy nalezené u kostelů. Katolická církev označila pachatele za teroristy.

Domácí zpravodajství

Lidovci nesouhlasí s vládní koncepcí rodinné politiky

Vlastní zpráva / 26. 9. 2017 21:37

Lidovci nesouhlasí s vládní koncepcí rodinné politiky Zástupcům KDU-ČSL se nelíbí koncepce rodinné politiky, kterou schválila současná vláda. Vládní vize počítá například s bezplatným předškolním vzděláváním, zavedením novomanželských výpůjček  nebo výstavbou startovacích bytů pro rodiny s dětmi. Přesto s ní lidovečtí ministři nejsou spokojeni, a od vládní koncepce se dokonce distancovali.

Ze světa

Přes milión Poláků má v sobotu vytvořit „růžencový“ řetěz kolem celé země i proti údajné islamizaci

Vlastní zpráva / 22. 9. 2017 15:01

 Přes milión Poláků má v sobotu vytvořit „růžencový“ řetěz kolem celé země i proti údajné islamizaci Zhruba 1,5 miliónu katolických věřících, a možná i víc, se podle serveru Novinky.cz chystá 7. října vytvořit živý řetěz kolem státní hranice, která měří 3511 kilometrů. Lidé s růžencem se přitom chytnou za ruce a budou se modlit ve snaze ochránit zemi před hrozbou šířící se islamizace.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)