Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Přes 300 spolupracovníků katolické církve v Německu se během roku přihlásilo k LGBT+ orientaci

Ze světa

Přes 300 spolupracovníků katolické církve v Německu se během roku přihlásilo k LGBT+ orientaci

Vlastní zpráva / 30. 1. 2023 23:38

Německá Iniciativa #OutIn Church slaví první výročí. Mimo jiné i díky ní se podařilo prosadit změny v německém církevním pracovním právu. Na konci ledna 2022 udělalo 125 zaměstnanců a spolupracovníků římskokatolické církve v Německu coming out a přihlásili se k menšinové sexuální orientaci. Hlavním heslo iniciativy znělo Pro církev beze strachu. Německá biskupská konference iniciativu uvítala jako součást Synodální cesty.

Ze světa

Svatořečení polského kněze zavražděného komunisty se komplikuje, chybí zázrak

ČTK / 30. 1. 2023 12:58

Svatořečení polského kněze zavražděného komunisty se komplikuje, chybí zázrak Šance na to, že Vatikán svatořečí kněze Jerzyho Popieluszka, kterého v roce 1984 brutálně zavraždili příslušníci tajné komunistické policie, se snižují. K tomu, aby byl zařazen mezi světce, chybí doložený zázrak.

Domácí zpravodajství

Graubner a Duka gratulovali Petru Pavlovi ke zvolení prezidentem

ČTK, red. / 30. 1. 2023 11:04

Graubner a Duka gratulovali Petru Pavlovi ke zvolení prezidentem Pražský arcibiskup Jan Graubner jménem svým i katolické církve pogratuloval zvolenému prezidentovi Petru Pavlovi a poděkoval občanům, že přišli k volbám. Vyjádřil naději, že lidé v České republice spolu dokáží žít ve vzájemné úctě. Nové hlavě státu popřál ke zvolení do prezidentského úřadu také Graubnerův předchůdce v čele církve, kardinál Dominik Duka.

Domácí zpravodajství

Největší setkání evangelických kazatelek a kazatelů v Česku se zabývalo ekologickou krizí

e-cirkev.cz, red / 30. 1. 2023 1:00

Největší setkání evangelických kazatelek a kazatelů v Česku se zabývalo ekologickou krizí V uplynulém týdnu se v Praze sešlo na dvě stovky evangelických farářek a farářů, výpomocných kazatelů a pastoračních pracovníků Českobratrské církve evangelické (ČCE) i studentů teologie ze všech koutů Česka i ze zahraničí na Farářském kurzu 2023. Tematicky se nesl v duchu ekologie a ochrany životního prostředí.

Ze světa

Papež František odsoudil sílící násilí na Blízkém východě

ČTK / 30. 1. 2023 0:29

Papež František odsoudil sílící násilí na Blízkém východě Papež František dnes odsoudil sílící násilí na Blízkém východě. Zároveň obě strany izraelsko-palestinského konfliktu vyzval k hledání míru. "Spirála smrti, která den za dnem narůstá, zhasíná vzácné záblesky důvěry, které mezi těmito dvěma národy existují,“ řekl papež

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)