Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Navrácení majetku církvím považuje za spravedlivé 30 procent obyvatel, tvrdí průzkum

Domácí zpravodajství

Navrácení majetku církvím považuje za spravedlivé 30 procent obyvatel, tvrdí průzkum

ČTK / 20. 12. 2013 15:03

Vrácení majetku církvím považuje za spravedlivé 30 procent lidí, zbývajících 70 procent si myslí opak. Na přímou otázku, zda souhlasí s platným zákonem o církevních restitucích, ale kladně odpovědělo jen 22 procent Čechů, 78 procent je proti. Podle dvou pětin občanů jsou ale církve důležité. Církevních restitucí se zastává většina věřících, kteří i přikládají církvím největší důležitost. Ovšem ani názory věřících na restituce nejsou zcela jednoznačné, vyplynulo z dnes zveřejněného průzkumu agentury STEM.  

Domácí zpravodajství

Dohoda Zemana s Dukou o Hradu bude až po novém roce

ČTK / 20. 12. 2013 14:40

Dohoda Zemana s Dukou o Hradu bude až po novém roce Prezident Miloš Zeman a pražský arcibiskup Dominik Duka nestihnou uzavřít dohodu k církevním restitucím na Pražském hradě do konce roku, připadne to až na počátek nového roku. ČTK to dnes řekl ředitel odboru vnějších vztahů pražského arcibiskupství Milan Badal.

Ze světa

Papež usiluje o zefektivnění a integraci vatikánských médií

Radiovaticana.cz / 20. 12. 2013 10:34

Papež usiluje o zefektivnění a integraci vatikánských médií Komise, kterou papež František pověřil studiem ekonomicko-administrativních struktur Apoštolského stolce, vybrala v konkursním řízení firmu McKinsey & Company, jejímž úkolem bude poskytnout poradenství týkající se integrace všech vatikánských sdělovacích prostředků, aby ve spolupráci s vedením jednotlivých médií, tedy deníku L´Osservatore Romano, Vatikánského rozhlasu

Domácí zpravodajství

Do cenného kostela v Krásném Březně se po rekonstrukci navrací pravidelné bohoslužby

ČTK / 20. 12. 2013 10:11

Do cenného kostela v Krásném Březně se po rekonstrukci navrací pravidelné bohoslužby V ústeckém kostele svatého Floriána se bude v sobotu konat bohoslužba, která završí jeho dvouletou stavební obnovu. V průběhu příštího roku se bude ještě restaurovat oltář. Kostel, nacházející se v městské části Krásné Březno, je na seznamu národních kulturních památek, jeho rekonstrukce stála zhruba 25 milionů korun. ČTK o tom informoval ředitel ústecké pobočky Národního památkového ústavu (NPÚ) Petr Hrubý. 

Ze světa

Papež František poprvé navštíví Svatou zemi v květnu

ČTK / 20. 12. 2013 8:36

Papež František poprvé navštíví Svatou zemi v květnu Papež František podnikne krátkou návštěvu Izraele a palestinských území od 25. května příštího roku. Půjde tak o jeho první cestu do Svaté země.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)