Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Domácí zpravodajství

Olomoucká charita vydá na Štědrý den bezdomovcům na 200 obědů

ČTK / 21. 12. 2013 17:33

Olomoucká charita se chystá rozdat lidem bez domova na Štědrý den více než 200 obědů. Nasytí tak zhruba třetinu bezdomovců, kteří se podle počtů charitních pracovníků ve městě nacházejí. Lidé bez domova dostanou řízek s bramborovým salátem i cukroví.

Ze světa

František nabádal preláty z Vatikánu k profesionalitě

ČTK / 21. 12. 2013 17:10

František nabádal preláty z Vatikánu k profesionalitě Papež František na zasedání Římské kurie dnes prohlásil, že členové tohoto administrativního vedení Vatikánu by měli být "pokorní odborníci" a "svědomití odpůrci klepů".

Domácí zpravodajství

Pražské kostely nabízejí dětem možnost sestavit si vlastní betlém

ČTK / 21. 12. 2013 13:52

Pražské kostely nabízejí dětem možnost sestavit si vlastní betlém Sestav si svůj betlém je název vánoční hry pro děti. V pražských kostelích, kde budou betlémy vystaveny od 24. prosince po celé vánoční období, mohou získat po jedné papírové postavičce z celkem tří desítek figurek. Současně tam dostanou i brožuru s historií jednotlivých betlémů. Ta je k dispozici i v Pražské informační službě a dalších turistických informačních centrech. ČTK to sdělil mluvčí arcibiskupství Aleš Pištora. Aktivita je propojena s akcí Betlémské světlo organizovanou Junákem - svazem skautů a skautek, které bude u betlémů svítit. 

Kultura

Česká televize bude živě přenášet půlnoční z katedrály v Ostravě

ČTK / 21. 12. 2013 10:34

Česká televize bude živě přenášet půlnoční z katedrály v Ostravě Česká televize bude letos živě přenášet půlnoční mši z katedrály Božského Spasitele v Ostravě. Celebrovat ji bude ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz.

Domácí zpravodajství

Farnost Veverská Bítýška požádala Národní galerii o vydání Madony z Veveří

ČTK / 20. 12. 2013 17:18

Farnost Veverská Bítýška požádala Národní galerii o vydání Madony z Veveří Římskokatolická farnost Veverská Bítýška dnes předala Národní galerii výzvu k vydání Madony z Veveří. Cenný obraz připisovaný Mistru Vyšebrodského oltáře vznikl nejspíš v druhé polovině 14. století. Do roku 1938 zdobil kostelík na hradě Veveří, sdělila dnes ČTK mluvčí brněnského biskupství Martina Jandlová. V současnosti je obraz jedním ze stěžejních děl v expozici středověkého umění v Anežském klášteře v Praze, kde by podle Jandlové zůstal i v případě vydání. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)