Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Čeští metodisté se kvůli mezinárodním sporům rozhodli zahájit proces vzniku autonomní místní církve

Domácí zpravodajství

Čeští metodisté se kvůli mezinárodním sporům rozhodli zahájit proces vzniku autonomní místní církve

Vlastní zpráva / 16. 5. 2023 21:02

Ve dnech 12. – 14. května se v Praze uskutečnilo jednání nejvyššího orgánu místní metodistické církve – Výroční konference Evangelické církve metodistické v ČR. Media o jednání konference informovala kancelář Rady místní oblastí církve.

Ze světa

Rakouská starokatolická církev zvolila první biskupku

Getsemany.cz, red. / 16. 5. 2023 11:05

Rakouská starokatolická církev zvolila první biskupku Synoda starokatolické církve v Rakousku 22. dubna zvolila do čela církve poprvé ženu Marii Kubin, která 24. června přijme ve Vídni biskupské svěcení. Kubin se narodila v roce 1965, byla aktivní v římskokatolické církvi a stala se zdravotní sestrou a psychoterapeutkou. Ve Štýrském Hradci vystudovala teologii a poté obor starokatolická teologie na univerzitě v Bonnu.

Domácí zpravodajství

Církevní historik Arnold bude poprvé přednášet v Česku, představí strategie beatifikací za Pia XII.

Vlastní zpráva / 15. 5. 2023 22:33

Církevní historik Arnold bude poprvé přednášet v Česku, představí strategie beatifikací za Pia XII. Katedra kulturních a náboženských studií Univerzity Hradec Králové (UHK) připravuje pro všechny zájemce o církevní historii výjimečnou akci. Přednášku s názvem „Strategie beatifikací a kanonizací za pontifikátu Pia XII. (1939-1958)“ přijede prezentovat profesor Claus Arnold, jedna z předních postav v oboru církevních dějin. Pro českou veřejnost to bude jeho premiérové vystoupení.

Domácí zpravodajství

Církev bratrská na své výroční konferenci odsouhlasila tři nové sbory

CB, red. / 15. 5. 2023 14:26

Církev bratrská na své výroční konferenci odsouhlasila tři nové sbory Ve dnech 12.–13. května se v prostorách Brněnského výstaviště konala výroční konference Církve bratrské. Shromáždění více než 170 delegátů s rozhodovací pravomocí ze sborů Církve bratrské z celé republiky letos mimo jiné odsouhlasilo vznik tří nových sborů a uvedení pěti nových kazatelů do služby.

Ze světa

Prezident Zelenskyj jednal ve Vatikánu s papežem Františkem, požádal o odsouzení ruských zločinů

ČTK / 13. 5. 2023 19:25

Prezident Zelenskyj jednal ve Vatikánu s papežem Františkem, požádal o odsouzení ruských zločinů Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj při jednání s papežem Františkem ve Vatikánu požádal o odsouzení ruských zločinů na Ukrajině. Papeži poděkoval za pozornost, kterou hlava katolické církve věnuje situaci v jeho zemi. Papež a ukrajinský prezident se dnes poprvé setkali od začátku ruské invaze.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 96)