Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Křesťané si na Velký pátek připomínají ukřižování Krista. V katedrále bude kázat biskup Malý

Domácí zpravodajství

Křesťané si na Velký pátek připomínají ukřižování Krista. V katedrále bude kázat biskup Malý

ČTK / 10. 4. 2020 11:11

Křesťané si dnes, na Velký pátek, připomínají ukřižování Ježíše Krista. Tento den přísného půstu je pro křesťanstvo připomenutím Kristova utrpení a smrti. Tradičně se na Velký pátek připravují obřady v kostelech na památku Kristova umučení. Kvůli zákazu shromažďování a karanténě ale letos nebudou moci věřící chodit společně do kostelů a zúčastnit se tradičních bohoslužeb.

Domácí zpravodajství

Dnes je Zelený čtvrtek, připomínka poslední večeře Krista

ČTK, red. / 9. 4. 2020 13:20

Dnes je Zelený čtvrtek, připomínka poslední večeře Krista Dnes je Zelený čtvrtek. Podle křesťanské tradice v tento den Ježíš Kristus naposledy povečeřel s apoštoly při tradiční Pesachové hostině Židů, modlil se v Getsemanské zahradě a byl zajat. Letos ale kvůli zákazu shromažďování nemohou věřící chodit společně do kostelů Tradiční sederovou večeři nebo obřad mytí nohou budou tak křesťané slavit doma v rodinách nebo sledovat přes přes internet nebo jiná media.

Ze světa

Katolický týdeník připomněl 75. výročí popravy evangelického faráře Bonhoeffera

Vlastní zpráva / 9. 4. 2020 12:40

Katolický týdeník připomněl 75. výročí popravy evangelického faráře Bonhoeffera Exekuce ani ne čtyřicetiletého evangelického teologa byla vykonána na zvláštní rozkaz Hitlerův 9. dubna v koncentračním táboře Flössenburg, dnes pár kilometrů od českých hranic, pouhý měsíc před koncem války.

Domácí zpravodajství

Biskup Herbst je v umělém spánku, jeho stav je stabilizovaný

ČTK / 8. 4. 2020 13:09

Biskup Herbst je v umělém spánku, jeho stav je stabilizovaný Emeritní biskup Karel Herbst, u kterého se před více než týdnem potvrdila nákaza novým typem koronaviru, byl uveden do umělého spánku a napojen na umělou plicní ventilaci. Z Ústřední vojenské nemocnice byl převezen do Nemocnice Na Homolce.

Ze světa

Svědek proti kardinálovi Pellovi přijal rozhodnutí o osvobození

ČTK / 8. 4. 2020 9:49

Svědek proti kardinálovi Pellovi přijal rozhodnutí o osvobození Australan, který obvinil kardinála George Pella ze sexuálního zneužití, dnes řekl, že přijímá soudní rozhodnutí Pella osvobodit. Kardinál je od úterka na svobodě, původně dostal šestiletý trest vězení za zneužití chlapců.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)