Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Gazeta Wyborcza: První přijímání, bohaté či chudé, je vždy drahé

Ze světa

Gazeta Wyborcza: První přijímání, bohaté či chudé, je vždy drahé

ČTK/Gazeta Wyborcza / 8. 6. 2013 21:20

Měsíce připrav, rezervace v restauracích, výběr menu, zkoušky u krejčové. Jízda do kostela bílou limuzínou a následná hostina s dortem. K darům patří čtyřkolky, laptopy, tablety, smartphony. Řeč není o svatbách, ale o prvním svatém přijímání, ke kterému letos přichází na 300.000 žáků a žákyň druhých tříd.

Domácí zpravodajství

Šéf pozemkového úřadu: Stát asi vrátí církvím míň majetku

ČTK / 7. 6. 2013 17:59

Šéf pozemkového úřadu: Stát asi vrátí církvím míň majetku Stát zřejmě vrátí církvím o něco méně majetku, než kolik dosud počítal, a to kvůli slovu, které Ústavní soud vyškrtl ze zákona. Tabletovému týdeníku Dotyk to řekl ředitel Státního pozemkového úřadu Petr Štovíček, podle něhož by úprava mohla snížit majetkové narovnání o pět až osm procent.

Ze světa

Papežem jsem se stát nechtěl, přiznal František

ČTK / 7. 6. 2013 17:56

Papežem jsem se stát nechtěl, přiznal František Papež František dnes přiznal, že se nikdy nechtěl stát hlavou katolické církve a že se zatím do Apoštolského paláce nenastěhoval i kvůli vlastnímu duševnímu zdraví. K odpovědím na osobní otázky papeže přiměli žáci jezuitských škol z Itálie a z Albánie, kteří se sešli v Římě.

Ze světa

Bible je v sekulárním Norsku překvapivě nejprodávanější kniha

ČTK / 7. 6. 2013 12:04

Bible je v sekulárním Norsku překvapivě nejprodávanější kniha Snad v kterémkoli státě světa by v současnosti překvapilo, kdyby první místo na žebříčku nejprodávanějších knih obsadila Bible. O to víc zaráží, že se to stalo v Norsku, které patří k nejsekulárnějším státům ve stále méně věřící Evropě.

Ze světa

František nepojede do letní rezidence

ČTK / 6. 6. 2013 20:24

František nepojede do letní rezidence Papež František dnes upustil od další letité tradice svých předchůdců, když oznámil, že nebude trávit léto v okázalém paláci ve městě Castel Gandolfo. Tato rezidence nedaleko Říma hostila papeže po staletí a byla i oblíbeným místem odpočinku předchozího papeže Benedikta XVI.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)