Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Kolumbii odvolali šéfa policie, který v boji se zločinem používal exorcismus

Ze světa

V Kolumbii odvolali šéfa policie, který v boji se zločinem používal exorcismus

ČTK / 14. 4. 2023 11:04

Kolumbijský prezident Gustavo Petro odvolal policejního ředitele Henryho Sanabriu, který nedlouho předtím řekl médiím, že v boji proti zločinu a při pátrání po drogových bossech používá exorcismus.

Domácí zpravodajství

Týden po křesťanech západních církví oslaví Velikonoce pravoslavní, v Brně po sporu na dvou místech

ČTK / 14. 4. 2023 10:59

Týden po křesťanech západních církví  oslaví Velikonoce pravoslavní, v Brně po sporu na dvou místech Týden po křesťanech západních církví oslaví Velikonoce také pravoslavní věřící. Brněnská pravoslavná církevní obec, která nedobrovolně opustila chrám svatého Václava na Špilberku, získala právě před největšími křesťanskými svátky nové útočiště v pronajatém Husově sboru v ulici Svatopluka Čecha v Králově Poli. V Brně nadále působí také pravoslavná obec při chrámu svatého Václava.

Domácí zpravodajství

Náměšť nad Oslavou se letos poprvé připojí ke čtení jmen obětí na Den holokaustu

ČTK / 14. 4. 2023 11:17

Náměšť nad Oslavou se letos poprvé připojí ke čtení jmen obětí na Den holokaustu Náměšť nad Oslavou na Třebíčsku se letos poprvé připojí k veřejnému čtení jmen obětí holokaustu. Akce se koná při příležitosti dne, který má v hebrejštině název Jom ha-šoa ve ha gvura a připomíná se jako Den holokaustu a hrdinství. V úterý 18. dubna ve 14:00 zazní na Masarykově náměstí jména obětí podle seznamu poskytnutého Institutem Terezínské iniciativy (ITI).

Ze světa

Stovky hřbitovů u fronty zůstanou přes pravoslavné Velikonoce pro ukrajinské věřící zavřené

ČTK / 13. 4. 2023 0:42

Stovky hřbitovů u fronty zůstanou přes pravoslavné Velikonoce pro ukrajinské věřící zavřené Stovky hřbitovů ležících na Ukrajině v blízkosti frontové linie zůstanou o nadcházejících pravoslavných Velikonocích zavřené, a lidé tak nebudou moci ozdobit hroby a vzpomínat u nich na své blízké. Úřady se podle agentury Reuters obávají, že jsou na nich miny a nevybuchlá munice.

Domácí zpravodajství

Cesta Guru Járy nezíská registraci jako náboženská společnost, potvrdil NSS

ČTK / 11. 4. 2023 23:40

Cesta Guru Járy nezíská registraci jako náboženská společnost, potvrdil NSS Stoupenci učení guru Jaroslava Dobeše neuspěli ve snaze registrovat v Česku náboženskou společnost nazvanou „Cesta Guru Járy“. Nejvyšší správní soud (NSS) zamítl jejich kasační stížnost proti rozsudku Městského soudu v Praze, který předloni potvrdil nesouhlasné stanovisko ministerstva kultury.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 94)