Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
František nepojede do letní rezidence

Ze světa

František nepojede do letní rezidence

ČTK / 6. 6. 2013 20:24

Papež František dnes upustil od další letité tradice svých předchůdců, když oznámil, že nebude trávit léto v okázalém paláci ve městě Castel Gandolfo. Tato rezidence nedaleko Říma hostila papeže po staletí a byla i oblíbeným místem odpočinku předchozího papeže Benedikta XVI.

Domácí zpravodajství

Brno má nový památník věrozvěstů

ČTK / 6. 6. 2013 15:43

Brno má ode dneška památník moravských duchovních patronů, svatého Cyrila a Metoděje. Vybudován byl u katedrály na Petrově. Moderně pojaté sousoší zachycuje dvě stojící postavy, symbolizující věrozvěsty, mezerami v něm ve tvaru dvojramenného kříže prosvítá světlo.

Domácí zpravodajství

Nadšenci si příchod Cyrila a Metoděje připomenou cyklojízdou na Balkán

ČTK / 6. 6. 2013 15:16

Nadšenci si příchod Cyrila a Metoděje připomenou cyklojízdou na Balkán Devět nadšenců si připomene 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu cyklojízdou v jejich stopách. Již 26. července vyjedou z Oslnovic u Znojma do Istanbulu (Konstantinopole), odkud zamíří do Soluně a pak zpět na Moravu na Velehrad.

Domácí zpravodajství

Zeman měl dnes společný oběd s Dukou

ČTK / 5. 6. 2013 19:10

Zeman měl dnes společný oběd s Dukou Prezident Miloš Zeman dnes poobědval s kardinálem Dominikem Dukou v pražském Arcibiskupském paláci. Oběda s Dukou se Zeman zúčastnil na pozvání kardinála, oznámila mluvčí Pražského hradu Hana Burianová bez dalších podrobností.

Domácí zpravodajství

ČSSD by církvím mohla vzít finanční příspěvek na činnost

ČTK / 5. 6. 2013 16:32

ČSSD by církvím mohla vzít finanční příspěvek na činnost Pokud ČSSD uspěje v příštích volbách, pokusí se upravit podmínky vyrovnání s církvemi. Mohla by jim vzít finanční příspěvek na činnost a také změnit zákon o církevních restitucích. Na tiskové konferenci to dnes prohlásil místopředseda strany Lubomír Zaorálek.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)