Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vládní restituční zákon bude u ÚS hájit Mlsna

Domácí zpravodajství

Vládní restituční zákon bude u ÚS hájit Mlsna

ČTK / 28. 5. 2013 16:18

Vláda bude ve středu při jednání Ústavního soudu (ÚS) jednoznačně hájit schválenou podobu zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi. ČTK to dnes řekl ministr bez portfeje a předseda vládní legislativní rady Petr Mlsna. Právě on bude vládu v Brně zastupovat.

Domácí zpravodajství

Zítra začne ÚS jednat o návrzích na zrušení církevních restitucí

ČTK / 28. 5. 2013 10:47

Zítra začne ÚS jednat o návrzích na zrušení církevních restitucí Ústavní soud (ÚS) postupně obdržel tři formálně vyhovující návrhy na zrušení zákona majetkovém vyrovnání státu s církvemi a náboženskými společnostmi. První podala skupina senátorů z podnětu Věcí veřejných, protože strana sama nezískala dost poslaneckých podpisů. Druhý návrh adresovali soudu poslanci za ČSSD, třetí poslanci KSČM s podporou skupiny sociálních demokratů.

Domácí zpravodajství

Jednání synodu evangelíků bude dominovat rozhovor o přechodu církve k samofinancování

ČCE/redakce / 28. 5. 2013 10:47

Jednání synodu evangelíků bude dominovat rozhovor o přechodu církve k samofinancování Ve dnech 30. května až 2. června bude v Praze probíhat zasedání synodu, nejvyššího orgánu Českobratrské církve evangelické. Jednání synodu budou probíhat v prostorách Emauzského kláštera. 3. zasedání 33. synodu bude zahájeno ve čtvrtek 30. května od 18:30 hodin bohoslužbami v kostele vinohradského sboru ČCE v Praze 2 (Korunní ul. č. 60), při nichž bude kázat člen předsednictva synodu Michal Kitta.

Kultura

Skončila dvouletá obnova českobudějovické katedrály sv. Mikuláše

ČTK / 27. 5. 2013 17:10

Skončila dvouletá obnova českobudějovické katedrály sv. Mikuláše V Českých Budějovicích po dvou letech končí obnova interiérů katedrály svatého Mikuláše. Byly při ní objeveny tři krypty a freska patrona. V sobotu 1. června ji otevře mše, kterou bude sloužit českobudějovický biskup Jiří Paďour. Na neděli se chystá slavnostní koncert Jihočeské filharmonie s dirigentem Janem Talichem.

Domácí zpravodajství

Zástupci církví jednali s Prahou o Husově jubileu

e-cirkev.cz / 27. 5. 2013 16:51

Zástupci církví jednali s Prahou o Husově jubileu e čtvrtek 9. května se uskutečnilo v budově Magistrátu hl. m. Prahy na Mariánském náměstí v Praze jednání týkající se připomínkových akcí k 600. výročí upálení Mistra Jana Husa. Zejména šlo o termín 6. července 2015, kdy by se měla jedna z akcí uskutečnit na Staroměstském náměstí v Praze.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)